Кремена Миленкова

Кремена Миленкова

Казвам се Кремена Миленкова и по професия съм цигулар с две висши образования – Музикална педагогика и Здравен мениджмънт. Работила съм в най-добрите български оркестри и съм имала щастието да се уча от най-талантливите диригенти и изявени музиканти. 

Още на 18-годишна възраст стартирах професионалния си път с Русенска филхармония. След няколко години се преместих да живея в София и имах щастието да работя в Софийска филхармония. С натрупания опит в симфоничната музика реших да се запозная и с оперната – така изминаха още 10 години в Национална опера и балет. 

През всички тези години на сцена имах щастието и възможността да работя с невероятни музиканти като Васко Василев, Светлин Русев, Ванеса Мей, Зукеро, Стинг, Сара Брайтмън, Иштар, Лили Иванова, Мария Илиева, Белослава, Слави Трифонов, Живко Петров, Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Васил Петров, Софи Маринова и много други.

В един момент реших, че имам нужда от нови предизвикателства. Аз съм от хората, които никога не спират да вървят напред. Постоянно ми хрумват нови идеи и имам енергия в изобилие, с която се опитвам да ги реализирам. 

Напуснах Националната опера и се впуснах в нещо абсолютно ново и непознато за мен – областта на IT технологиите. Работих 2 години като мениджър в голяма американска IT компания, за да открия, че сцената и цигулката ми липсват безкрайно…Каквото и да правя, музиката e част от мен – не само професия, а и призвание, от което никога не бих се отказала. 

Just ДУЕТ съществува от времето, в което се разделих с Национална опера и се гмурнах в IT бизнеса. В свободните дни за първи път започнах да свиря музика по мой вкус и желание, всякакви стилове. Заедно с моята дуетна половинка Бисера вече няколко години се наслаждаваме на свободата да свирим с удоволствие песни по наш и разбира се – ваш избор.

Благодарение на Джеймс Скот – американски музикант и композитор, имаме възможността да изсвирим песни с аранжимент за две цигулки, които никой не си е представял, че може да звучат толкова красиво. 

Чували сте ,че цигулката е царицата на всички инструменти. Е, в случая ние в Just ДУЕТ сме с две царици!😊